Vi hjælper klienter fra hele fyn

Kostvejleder i Odense – Erfaren vanecoach til vægttab samt ekspertise i behandling af overspisning, BED og bulimi på Fyn

Vælg din kostvejleder eller vanecoach – book en introsession

Er du i tvivl eller vil du bare gerne høre mere?

Så kontakt os gerne og få en uforpligtende snak om dig og din situation,
så vi kan finde ud af om vi er de rigtige til at hjælpe lige netop dig.

Vi ser frem til at tale med dig!

Se vores Handelsbetingelser og Persondatapolitik

Vanecoach Odense

Jane Aaberg

Vanecoach & Overspisningscoach

Under uddannelse til ACT coach

Online/Odense

Kostvejledning Odense og online

Majbrit Jensen

PB i ernæring og sundhed

Under udd. til vanecoach og overspisningscoach

Online/Odense

Vægttab Odense

Sarah Rasmussen

Vanecoach og Overspisningscoach

Personlig træner

Online/Odense

Hos Sundere Vaner hjælper vi dig, der har prøvet det meste for at tabe dig eller komme på ret køl med dine spisevaner. Vi skaber gode, varige spisevaner, der er realistiske, fremfor en stram kostplan med mange restriktioner.

Er du træt af at have dårlig samvittighed over ikke at kunne holde en kostplan, at ”falde i” og tage på? Eller lider du af spiseforstyrrelsen BED (tvangsoverspisning), og har du brug for binge eating disorder behandling? Eller bulimi? Uanset baggrunden for dine udfordringer er du velkommen hos Sundere Vaner.

Vi er dine lokale vane- og overspisningscoaches (samt kostvejledere) i Odense, og vi kan hjælpe dig godt på vej mod både recovery fra en spiseforstyrrelse (BED/bulimi) og/eller et effektivt vægttab.

Fysisk- og online vanecoach til vægttab, madstress og spiseforstyrrelser – vi hjælper dig til sunde og gode vaner i hverdagen

Mange af vores klienter har i mange år – måske hele livet – haft det svært med madvanerne. Der er en hel del skam forbundet med at spise for meget, for usundt, kaste op, at være overvægtig og ikke at kunne holde sig til en stram kostplan.

Det vil vi gøre op med. Derfor er vi ikke kostvejledere i klassisk forstand. Vi er vanecoaches, og vi arbejder meget med at finde årsagen til madstress, overvægt, bulimi eller BED. Det handler om at genskabe et afslappet forhold til mad, så du kan spise de fødevarer, du vil – men hvor du lærer at moderere dit indtag på en sund og fleksibel måde.

Lider du af en spiseforstyrrelse? Få behandling og hjælp til efterfølgende vægttab fra en erfaren vane- og overspisningscoach, samt kostvejleder i Odense

Hvis du har en spiseforstyrrelse, som fx BED eller bulimi, fylder tankerne om mad og om at undgå kontroltab enormt meget og stjæler din livskvalitet – og ofte også evnen til at føre et meningsfyldt liv. Din sygdom har overtaget magten, og du har ikke længere selv kontrol over, hvad du indtager.

Hvis det er tilfældet, er almindelig kostvejledning eller træning ikke nok til hverken et vægttab eller at opnå madro. Du skal have en helt anden behandling med de rette metoder. Hos Sundere Vaner har vi et stærkt team af coaches, der er uddannet til at kunne hjælpe dig med din spiseforstyrrelse.

I starten af et forløb er vi nødt til at finde årsagen til spiseforstyrrelsen. Hvorfor er det at maden har taget magten? Når vi sammen har fundet årsagen, kan vi begynde at arbejde med dine tanker og følelser og efterfølgende ændre de vaner, du har tillagt dig.

Hvis du gerne vil tabe dig, kan vi derefter arbejde på, at få dig til at lykkes med et effektivt vægttab, uden at det trigger din spiseforstyrrelse. NB: Det er vigtigt at du er indforstået med, at det er strengt nødvendigt at sætte dit ønske om vægttab på pause indtil din spiseforstyrrelse er færdigbehandlet, for ellers vil du aldrig komme til at lykkes med et varigt vægttab.

Kostvejleder og vægttab Odense, Fyn

Kostvejleder kontra vanecoach – vægttab kontra gode vaner – Der er stor forskel

En kostvejleder eller diætist udarbejder typisk en stram plan til dig med bestemte fødevarer, som du skal indtage på bestemte tidspunkter i løbet af dagen. Når en kostvejleder eller diætist lægger planen for dig, sætter de ofte også en hel del fødevarer i kasser som usunde eller ”ulovlige” i forhold til kuren – eller som nogle der skal stærkt begrænses.

En vanecoach arbejder med vægttabet ud fra ændring af din adfærd, som derigennem skaber gode vaner. Der er ikke noget, du ikke må spise. Vi fokuserer faktisk ikke så meget på din mad. Vi fokuserer mere på dit appetitmønster, på din oplevelse af nydelse, på følelsesmæssig spisning, på fristelser og på dine udfordringer. For du ved højst sandsynligt allerede alt om hvad der skal til for at tabe dig og leve sundt. Et nuanceret billede af mad gør også, at du ikke kommer til at sætte bestemte fødevarer på en piedestal og hungre efter dem. Hvis alt mad er tilladt, vil du psykologisk ikke have cravings på samme måde som med en stram kostplan.

VORES TEAM

Har du brug for en overspisningscoach til behandling af binge eating disorder eller bulimi i Odense?

Klienter med BED kan have meget forskellige sygdomsforløb, hvor nogle overspiser et par gange om ugen. Andre gør det hver dag. Typisk vil BED-klienter spise, indtil de får det fysisk dårligt. Det er nemlig ofte ikke maven, der vil have mad. Det er i langt højere grad noget der foregår i hjernen. Men nogle gange er det også en kombination, fordi stramme restriktioner kan medføre en sult, der vil være en stærk trigger for overspisning. Derfor er det kompliceret at behandle tvangsoverspisning. Mange klienter kører i et pendul, hvor de i perioder taber sig meget og er utroligt restriktive med maden. Problemet er, at de altid falder i igen. Vi kan hjælpe med effektiv behandling af overspisning og BED.

Klienter med bulimi kan ligeledes have meget forskellige sygdomsforløb – nogle overspiser meget og andre mindre, men fælles for begge typer er at de kaster op efterfølgende (eller de fleste gange), træner hårdt eller bruger afføringsmidler for at kompensere for det de har spist. Nogle klienter gør dette en gang imellem, og nogle gør det flere gange dagligt.

Både BED og bulimi har mange følgesymptomer som skam, følelsen af totalt kontroltab, følelsen af at være et ”andenrangsmenneske” fx grundet overvægt og kontroltab, social isolering og meget andet. Hos Sundere Vaner arbejder vi altid først med årsagen, hvad end det handler om binge eating disorder eller bulimi, før vi behandler. Det betyder ikke at vi bruger lang tid på at grave i din fortid, men vi har brug for at forstå hvad det er der trigger din spiseforstyrrelse – det kan fx være tanker, følelser, problemer i livet eller fysiske reaktioner (som fx manglende kontakt til sult/mæthed). Vi skaber undervejs en hverdag sammen med dig, hvor mad ikke fylder for meget.

Forløb

Dygtige behandlere

Års samlet erfaring

Vanecoach og kostvejleder i Odense og på Fyn – her får du hjælp på den rigtige måde

  • Har du før prøvet alverdens kure, madplaner, træningsplaner, og er der intet, der virker?
  • Er du træt af altid at have dårlig samvittighed og føle skam over ikke at kunne tabe dig?
  • Eller tror du bare mere på, at det handler om vaner frem for en kur ligesom os hos Sundere Vaner?

Så er en vanecoach og/eller overspisningscoach hos os det rigtig valg for dig. Kontakt en af vores coaches i dag og få en gratis og uforpligtende introsession.

Vi hjælper dig både via online coaching eller du kan besøge en af vores fysiske coaches i Odense for hjælp til vægttab, madstress overspisning og BED/bulimi.

Kostvejleder Jane Aaberg i Odense

Hvad klienterne siger

“Jeg har fået et mere afslappet og fleksibelt forhold til mad, hvor der er plads til alt, og jeg er blevet bedre til at lytte til min krops signaler. Stor anbefaling af Jane! – hun har styr på sagerne og har taget udgangspunkt i mig, hvilket har ledt til varige vaneændringer og mere ro i hverdagen i forhold til mad og sundhed.”

ELVIRA

“Helt fra første gang jeg mødte dig (Bettina), har du mødt mig der hvor jeg er og i den form jeg var i da jeg startede. Fra nærmest aldrig at have sat mine ben i et center, kommer jeg der nu fordi jeg finder glæde ved motion. Du er positiv og opmuntrende, du presser mig på en god måde og formår at få mig til at yde lige lidt mere. “

KATRINE

“At mærke at Mette er 100 procent til stede og engageret, ikke blot i sit arbejde, men også i sin klient, gør at det bliver lettere at åbne sig op og være åben for en ny måde at nå sit slutmål på. “

ANNE

“Jane har lært mig at der ikke er noget mad der er farligt og der er ikke noget der per definition er “sund”/”usundt”. Det handler om hvem du er og hvad dit mål er. Derudover så har den helt store faktor været at lære sult/mæthed og lære at stole på at min krop godt kunne fortælle mig hvad jeg har brug for og hvornår jeg ikke har brug for mere. Dette har betydet at jeg er langt mere afslappet i mit forhold til mad i forhold til tidligere.”

PERNILLE

 

 

“Coachingen med Bettina efterlod mig med en mental lethed – de mørke skyer i hovedet fortrak sig og gav plads til at tro på, at der kunne blive en anden og bedre fremtid uden vægtproblemer”

METTE

“Fantastisk oplevelse! Mette hjalp mig på rette vej med mit vægttab, på en sund og overskuelig måde. Hun er dygtig til hendes arbejde og utrolig god at tale med! Jeg er så taknemmelig for vores samtaler”

TIPPE

“Med de redskaber man får hos Jane, finder man lynhurtig ud af, at det faktisk slet ikke er så svært at lade de usunde ting være. Det hele giver mening og man går IKKE glip af noget, da du må spise alt det du har lyst til! Jeg giver Jane de varmeste anbefalinger og pga. hende kan jeg selv holde min vægt der, hvor jeg gerne vil have den”

HEIDI

Dit afsnit går her

“Forløbet har været med til at skabe varige sunde ændringer i min hverdag både mht motion og kost.
Du (Bettina) møder én, hvor man er og skaber en fortrolighed og tryghed fra start. Din energi gør desuden at man altid yder sit bedste.
Du har givet mig en tro på at jeg nok skal nå i mål også selvom der vil komme svære perioder.”

ANN-CARINA

“For mig var chips noget jeg aldrig troede jeg ville kunne kontrollere. Men efter dén øvelse jeg lavede sammen med Mette, har det aldrig været et problem, og jeg har ikke haft lyst til at overspise i chips en eneste gang siden.”

HELLE

“På grund af Jane, tør jeg nu i langt højere grad spise det jeg har lyst til, frem for at følge en kostplan.”

LINE

Dit afsnit går her

“Bettina har været ved min side i et længere forløb med vægttab og en bedre fysisk krop. Hun er super god til at se hvad den enkelte har brug for, og til at støtte og vejlede en når det har været nødvendigt. Hun er desuden rigtig god til at inspirere i forhold til kost og hvordan man får vendt dårlige vaner. Hun møder altid med positiv og glad energi, der i den grad smitter”

TINA

“Dejlig at møde en så sød og udadvent kvinde, der forstod hvad jeg talte om med mine store overspisninger, og samtidig kunne give mig redskaber til at kommer ud af det på. Jeg tror Mette kan hjælpe mange ud af deres spiseforstyrrelse. “

CLAUS

“Det vigtigste jeg har lært er at min overspisning skyldes følelser det bliver holdt nede og væk og det var netop /udelukkende processen med Jane, der lærte mig at arbejde med den så jeg igen kunne mærke min mave og min sult. Jeg føler mig nu meget mere mæt samtidig med at jeg er mere let. Det er en win-win situation 😆”

ANN-BERIT

“Efter flere år i behandling hos først ungdomspsykiatrien og sidenhen forskellige psykologer som jeg er blevet henvist til, har jeg for første gang i mit liv mødt en behandler der sådan virkelig forstod mig og min spiseforstyrrelse, og formåede at arbejde med både psyken og maden på én gang – uden at det hele behøver at gå op i hvad der er sket i min barndom. Tusind tak for din hjælp, Mette”

MAJA

​“Jane var igennem et år min coach. Både i forholdt til træning og mad. På det år øgede jeg min total i konkurrence løftene i styrkeløft med 40kg, trods et vægttab på 8kg. Hun var altid klar med et godt råd eller opmuntrende ord hvis jeg havde brug for det. Jane har givet mig styrke ikke kun fysisk men også mentalt og hun er en fantastisk coach”

LOUISE

“Mette hjalp mig med at genfinde mig selv.I flere år har mad, træning, vægt og udseende fyldt alt for meget og jeg havde til sidst glemt mine værdier, og glemt hvad livet handler om. Mette og jeg har arbejdet med værdier, vi har ryddet op i alle mine leveregler og fundet en mellemvej som jeg kan holde. Det har ikke været let, men det har været det hele værd! Nu har jeg plads til at jeg rent faktisk kan leve livet uden at det er maden der har magten.”

MIE

“Jane har fået mig til at se, at alt eller intet ikke er vejen frem for mig.

Jeg troede at ‘jeg skulle bare lige’ – men tingene var ikke ‘bare lige’!”

METTE

“Mette har gjort det nemt for mig at snakke med hende og åbne op. Hun er engageret og tilstedeværende under de samtaler jeg har haft med hende og jeg er gået derfra med ny motivation og positivitet. Hun er venlig og man bliver glad i hendes selskab, hvilket betyder meget for mig. Hun har hjulpet mig rigtig godt på vej i en god retning!”

LINE

“Jeg føler mig så utrolig heldig at have mødt dig (Mette), og er dybt taknemlig for den hjælp og de værktøjer du givet mig i kampen mod min Spiseforstyrrelse (BED). Du er en varm og dygtig kvinde, som jeg kun kan anbefale med hele mit hjerte!!! Tak”

SUZETTE